Service & Beleid

Wat is de levertijd?

We doen ons best je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Heb je op werkdagen voor 14:00 besteld, dan versturen we je pakket uiterlijk de volgende werkdag. We verzenden op maandag t/m vrijdag. We versturen de pakketten met PostNL. Zodra het pakket verstuurd is, ontvang je per e-mail een track&trace code.

Wat zijn de verzendkosten?
Ontbijt en lunches bezorgen we zelf in de regio voor € 3,00 per adres.

Overige producten verzenden we met PostNL. We hanteren de volgende verzendkosten:
Brievenbuspost: € 2,00
Brievenbuspakket: € 4,10
Pakket 0 tot 10 kilo: € 6,75

Hoe kan ik betalen in jullie webshop?
Online bestellingen kunnen betaald worden via iDeal en via Creditcard.

Wat is het retour beleid?
Bestellingen kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. Vul in dat geval het herroepingsformulier in dat je hier kunt vinden en stuur dit formulier binnen 14 dagen naar info@kersversalphen.nl.

De retourzending is voor eigen rekening en risico. Zodra we jouw retourzending in goede orde hebben ontvangen, zullen wij het betaalde bedrag van de producten terugbetalen. De verzendkosten worden alleen vergoed indien de complete bestelling retourgezonden word. Het retouradres is Kersvers Alphen, Raadhuisstraat 412, 2406 LE Alphen aan den Rijn.

Het is ook mogelijk om een product retour te brengen naar de winkel aan de Raadhuisstraat 412, Alphen aan den Rijn.

Afhandeling van de terugbetaling gaat echter uitsluitend via de webshop. Het is niet mogelijk om via de pinautomaat geld terug te storten of contant geld terug te betalen.

Heb je een klacht?
Is er iets niet juist geleverd, ontbreek er iets of is er iets stuk? Klachten dienen direct, maar uiterlijk binnen 7 dagen nadat je het probleem hebt geconstateerd volledig en duidelijk omschreven te worden ingediend bij Kersvers via info@kersversalphen.nl. Ingediende klachten worden binnen 7 werkdagen beantwoord. Indien een klacht gegrond wordt bevonden door Kersvers Alphen, ruilen of vervangen we de geleverde producten kosteloos. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.